miércoles, 4 de noviembre de 2015

Cuadre de Guernica, Pablo Picasso

Guernica és un famós quadre de Pablo Picasso, pintat entre els mesos de maig i juny de 1937, el títol al·ludeix al bombardeig de Guernica, ocorregut el 26 d'abril d'aquest any, durant la Guerra Civil Espanyola. Va ser realitzat per encàrrec del director general de Belles Arts, Josep Renau a petició del Govern de la República Espanyola per ser exposat al pavelló espanyol durant l'Exposició Internacional de 1937 a París, amb la finalitat d'atreure l'atenció del públic cap a la causa republicana en plena Guerra Civil Espanyola.

En la dècada de 1940, ja que a Espanya s'havia instaurat la dictadura militar del general Franco, Picasso va optar per deixar que el quadre fos custodiat pel Museu d'Art Modern de Nova York, encara que va expressar la seva voluntat que fos retornat a Espanya quan tornés al país la democràcia. El 1981 l'obra va arribar finalment a Espanya. Es va exposar al públic primer en el Casón del Bon Retiro, i després, des de 1992, al Museu Reina Sofia de Madrid, on es troba en exhibició permanent.

La seva interpretació en profunditat és objecte de controvèrsia, ja que diverses figures són simbòliques i susciten opinions dispars; però el seu valor artístic està fora de discussió. No només és considerat una de les obres més importants de l'art del segle XX, sinó que s'ha convertit en un autèntic "icona del segle XX", símbol dels terribles patiments que la guerra infligeix ​​als éssers humans.

No, la pintura no està feta per decorar les habitacions. És un instrument de guerra ofensiu i defensiu contra l'enemic. (Pablo Picasso)




A continuació l'enllaç per visitar la wikipedia sobre aquest quadre que explica tota la seva historia y el seu significat.






No hay comentarios:

Publicar un comentario